Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem pieczarkowo-marchwiowy"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 68
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 68
Składniki
Marchew i pieczarki ścieram na tarce o dużych oczkach i podsmażam na maśle. Bulion zagotowuję, dodaję serki i mieszam, by się rozpuściły.
Zupę w proszku rozprowadzam 1/2 l zimnej wody, wlewam do bulionu z serkami i zagotowuję. Wrzucam też pieczarki z marchwią, mieszam. Następnie wlewam śmietankę (zahartowaną odrobiną gorącej zupy). Jeszcze raz zagotowuję.
Mięso dokładnie mieszam z jajkiem i bułką tartą. Formuję pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i gotuję w osolonym wrzątku 10-15 min. Odcedzam, potem rozkładam na talerzach i zalewam gorącą zupą.
35 min • Porcja 385 kcal • Przepis na 8-10 porcji.Źródło: Kobieta i życie