Do góry

Zupy Przepis na:

Krem pieczarkowo-selerowy.

Krem pieczarkowo-selerowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 541 Ocena: 9679

Dodano:

Odsłon: 148

Pyszny i aromatyczny krem ,delikatny z nutą selera:)

Składniki

  • pieczarki około 1/2 kg
  • cebula
  • seler duży 1/2
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • mietanka 30% 100ml
  • sól i pieprz do smaku oraz grzanki
  • ziemniaki 3-4 szt
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę zeszklić na maśle,dodać pokrojone w grubsze talarki pieczarki,dodać pokrojony seler i zasmażyć.
    Dodać resztę pokrojonych warzyw i smażyć 15min.
    Podlać wodą lub bulionem by warzywa były przykryte i gotować 15min.

    Po tym czasie zblendować,doprawić do smaku i zabielić śmietanką,zagotować.
    Podawać z grzankami ,ja podałam bez ponieważ krem był bardzo treściwy i gęsty.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń