Do góry

Przekąski Przepis na:

Krem pieczarkowy

Krem pieczarkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2152

Dodano:

Odsłon: 19969

świetna zupa

Składniki

  • pieczarki, 500 g
  • bulion drobiowy, 600 ml
  • cebule, 2
  • ziemniak, 1
  • gęsta śmietana, 1/2 szklanki
  • białe wytrawne wino, 2 łyżki
  • masło, 1 łyżka
  • natka pietruszki, posiekana, 2 łyżki
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Pieczarki pokroić w plasterki, zarumienić na reszcie masła na złoty kolor, posolić.

  2. Bulion zagotować, wrzucić grzyby (1/4 odłożyć), cebulę oraz pokrojony w kostkę ziemniak, wlać wino. Gotować 25 minut.

  3. Zupę zmiksować, połączyć ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Krem nalać do talerzy, każdą porcję udekorować pozostałymi pieczarkami oraz natką pietruszki. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiosna84 14 stycznia 2012 teraz ta zupka jest naszymm 1 daniem na Wigilijne,brak slow moj maz powiedzial :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń