Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem pomidorowy w kalarepce"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 150
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 193
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 397
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 150
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 193
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 397
Składniki
Z kalarepek zetnij wierzch i wydrąż środek. Tak przygotowane zalej wrzątkiem, a następnie włóż do zimnej wody.
Pomidory sparz, obierz ze skóry, pokrój i wytnij szypułki.
Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę, po czym rozetrzyj z solą.
Przy pomocy blendera zmiksuj pomidory z miąższem kalarepki, cebulą, czosnkiem i oliwą. Dosyp zioła, sól i pieprz.
Wlej krem do kalarepek. Do każdej dodaj kukurydzę oraz kiełki lucerny i wstaw na godzinę do lodówki.Źródło: Kurier TV