Do góry

Przekąski Przepis na:

Krem pomidorowy z bazylią

Krem pomidorowy z bazylią

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 67

Dodano:

Odsłon: 602

Kuchnia środziemnomorska na Twoim talerzu

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sparzyć i obrać dokładnie pomidory, następnie pokroić je i zmiksować razem z oliwą i kilkoma liśćmi bazylii. Miksowanie powinno być energiczne i pozostawić masę jak najlżejszą

  2. Przepuścić przez sito (chińskie stożkowe), dodać soli i pieprzu do smaku.

  3. Wstawić do lodówki i podawać w kubkach, gdy krem będzie bardzo zimny. Powierzchnię kremu można ozdobić drobno posiekaną bazylią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń