Do góry

Desery Przepis na:

Krem porzeczkowy

Krem porzeczkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22159

Dodano:

Odsłon: 4931

Rozpływający się w ustach krem "mmm" z czerwonych porzeczek... Polecam.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Porzeczki umyć, dobrze osączyć. Obrać z szypułek. Suche owoce powinny wypełnić 1 szklankę.

  2. Żółtka oddzielić od białek. Ubić białka na sztywną pianę. Do miski do ucierania włożyć poprzeczki, cukier i pianę z białek.

  3. Intensywnie ucierać około 20-25 minut. Kiedy krem będzie wystarczająco gęsty, przełożyć go do ozdobnych pucharków.

  4. Każdy udekorować świeżymi owocami i miętą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń