Do góry

Desery Przepis na:

Krem rumowy

Krem rumowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3816

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Krem rumowy"

Składniki

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 25 dag mlecznej czekolady
  • 10 dag brązowego cukru
  • 5 jajek
  • 2 łyżki kakao
  • 50 ml rumu
  • masło do kokilek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Ostudź. Żółtka ubij z łyżką cukru. Białka ubij na sztywno z resztą cukru. Ubij śmietanę kremówkę.

  2. Połącz przygotowane . Wlej rum, wymieszaj krem.

  3. Kokilki posmaruj masłem. Wlej krem do 2/3 ich wysokości. Piecz 17 min w temp. 200°C. Przed podaniem wierzch posyp kakao.

  4. Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń