Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34760
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34760
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Składniki
Cebulę posiekaj, selera obierz i pokrój w kostkę.
Podsmaż warzywa na patelni. Oprósz je mąką. Dolej wywar i śmietanę. Dosyp sól i pieprz. Gotuj ok. 20 minut, a następnie zmiksuj całość w blenderze.
Dodaj pokrojony w kostkę seler naciowy i doprowadź zupę do wrzenia.
Kilka plastrów boczku pokrój w kosteczkę, resztę pozostaw w całości i przesmaż na rozgrzanej patelni.
Zrumienioną kostkę wrzuć do garnka i gotuj jeszcze 10 minut.
Zupę podawaj z kawałkami selera naciowego i plastrami przesmażonego boczku. Udekoruj pietruszką.Źródło: Telemax