Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowo-chałwowy krem posłodzony miodem podany na herbatnikach z jagodami i miodowym jogurtem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Ciastka kruszę i odkładam około 2 łyżek. Pozostałą część rozkładam do szklanek. Ser koryciński mielę dwukrotnie z dwoma łyżkami miodu. Chałwę rozdrabniam widelcem i mieszam z serem. Nakładam do szklanek. Na to nakładam jagody. Jogurt grecki mieszam z 2 łyżkami miodu. Wylewam na jagody. Rozkładam pozostałe ciastka. Ostrym nożem robię wiórki z białej czekolady. Posypuję wierzch deseru. Ozdabiam ogórecznikiem.