Do góry

Zupy Przepis na:

krem warzywny

krem warzywny

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 173

Dodano:

Odsłon: 7228

Zdrowa i pożywna zupa

Składniki

  • skrzydełka drobiowe, 3 szt
  • kapusta młoda, 1/2 małej główki
  • cebula biała, 1 szt
  • pomidory świeże, 3 szt
  • Papryka czerwona, 1 szt
  • papryka zielona, 1 szt
  • marchewka, 2 szt
  • Natka pietruszki
  • kostka mięsna rosołowa
  • sól, pieprz kolorowy
  • zupa cebulowa w proszku, 2 op.
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. przygotuj wywar mięsny i rozpuść w nim kostkę rosołową

  2. warzywa umyj, pokrój drobno i ugotuj w wywarze dodając pod koniec zupę w proszku

  3. całość (oddzielając skrzydełka) zmiksuj blenderem

  4. zupę wlej do naczyń i posyp natką pietruszki

  5. Ja z reguły podaję z grzankami które robię z drobno pokrojonego chleba obsmażonego na łyżce oliwy z oliwek. (nie musi być to świeże pieczywo)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 29 kwietnia 2012 Bardzo lubię takie zupki, choć teraz jak będzie młoda włoszczyzna i wszystkie inne warzywa młode, mogą być nie miksowane-wspaniałe!!!! Bardzo już na to czekam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 28 kwietnia 2012 Ja grzanki do zup miksowanych w czasie smażenia na odrobinie oliwy posypuję przyprawą, najczęściej jest to marynata
staropolska do mięsa firmy Kamis. Wtedy grzanki są pikantniejsze, a jeśli zostają po obiedzie, są natychmiast chrupane przez domowników.U mnie takie zupki nazywają się "przegląd lodówki". Co się znajdzie, idzie do garnka. Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń