Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z awokado na zimno"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 543
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 543
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Szalotkę i 2 papryczki chili oczyść i drobno posiekaj. Awokado obierz, przekrój na pół i wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kostkę.
Do garnka wlej bulion i wino. Dodaj awokado i papryczkę chili. Całość zmiksuj na gładki krem.
Dla złagodzenia smaku dodaj śmietanę. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę rozlej do talerzy i udekoruj paseczkami skórki z cytryny, świeżą kolendrą i plasterkami ostrej papryczki. Podawaj z chlebem kukurydzianym.Źródło: Na żywo