Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7220
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 182
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7220
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 182
Składniki
Bób ugotuj al dente w bulionie. Wyjmij, ostudź i obierz z łupinek. Ziemniaki obierz i pokrój w niedużą kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Następnie zeszklij na oliwie. Wrzuć ziemniaki i razem chwilę podsmaż. Ziemniaki z cebulą przełóż do bulionu. Gotuj około 15 minut.
Na 5 minut przed końcem dodaj obrany bób, zostawiając trochę do dekoracji. Dopraw solą i pieprzem. Garnek zdejmij z ognia, wsyp kolendrę i całość dokładnie zmiksuj. Śmietankę wymieszaj z niewielką ilością mąki i zupy. Zaprawkę wlej do garnka. Przed podaniem zupę udekoruj kleksem śmietany.Źródło: Na żywo