Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z borowików z mascarpone

Krem z borowików z mascarpone

Autor:

Przepisów i artykułów: 462 Ocena: 9466

Dodano:

Odsłon: 1583

Krem z borowików z mascarpone

Składniki

  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 250 g mrożonych borowików
  • garść suszonych borowików
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • łyżka masła
  • łyżka mascarpone
  • sól
  • grzanki z chleba pełnoziarnistego
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby suszone moczymy przez noc, w połowie szklanki wody. Na drugi dzień, rozdrobnioną cebulę i czosnek smażymy na maśle do zrumienienia. Dodajemy do nich mrożone borowiki, chwilę smażymy. Zalewamy je bulionem, dorzucamy namoczone grzyby razem z wodą, w której się moczyły, gotujemy 15 minut. Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem. Studzimy i miksujemy na gładki krem. Podgrzewamy i podajemy z mascarpone, grzankami i natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń