Do góry

Przekąski Przepis na:

Krem z bryndzy z orzeszkami piniowymi

Krem z bryndzy z orzeszkami piniowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 1108

Poziom trudności: ŁATWE Koszty: TANIE

Składniki

  • opakowanie bryndzy, 125 g.
  • podpieczone orzeszki piniowe, 2 łyżki
  • posiekane liście bazylii, 2 łyżki
  • pokrojone w paseczki suszone pomidory, 2 łyżki
  • posiekany koper, 1 łyżka
  • utarty ząbek czosnku, 1
  • pieprz
  • jogurt naturalny
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wymieszać bryndzę z 2-3 łyżkami jogurtu i z resztą składników, dosmakować.
    Można podawać z krakersami lub używać jako nadzienia.

  2. Bakłażan pokroić w cienkie plastry wzdłuż, posolić i odczekać, aż się zrosi, wytrzeć i usmażyć na małej ilości oliwy. Na ostudzone bakłażany nakładać trochę kremu i rolować, podawać na przekąskę.

  3. Rozbitą pierś kurczaka posolić i posypać pieprzem, na środek nakładać krem, rolować, oprószyć mąką, spiąć wykałaczką, smażyć na oliwie, podlewając rosołem i białym winem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 01 grudnia 2010 "Składniki" chyba nie zgadzają się z "opisem przygotowania" ??? Elegancka przystawka, ale moim zdaniem zdecydowanie nie jest to tanie...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

asik19m 01 grudnia 2010 orzeszki piniowe czy suszone pomidory nie zaliczają się jednak do najtańszych składników, bryndze swoją droga, też nie wszędzie się dostanie...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń