Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z ciecierzycy, cieciorki, ciecierecie :)

Krem z ciecierzycy, cieciorki, ciecierecie :)

Autor: ABITETOEAT

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 294

Dodano: 24.11.2012

Odsłon: 2672

www.abitepl.blogspot.com

Składniki

  • bulion (wywar z warzyw lub jeżeli został Wam rosół to może być rosół)
  • 1 kawałek imbiru
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka rozmarynu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 puszka ciecierzycy gotowej do spożycia
  • pół puszki pomidorów krojonych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie: Cebulę i czosnek kroję w kosteczkę wrzucam do garna z oliwą z oliwek. Dodaje starty imbir i rozmaryn. Duszę. Dodaje pomidory i gotuje przez 10-15 minut. Dodaje ciecierzyce i miksuje aż uzyskam w miarę gładką konsystencję. Dolewam bulion tak, żeby zupa nie była za rzadka, gotuję jeszcze chwilę. Podaję z grzankami pokrojonymi w kostkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń