Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z dyni z imbirem"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2672
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 46
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 213
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2672
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 46
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 213
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Składniki
ok. 55 minut
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę lub zmiażdżyć i rozetrzeć z małą ilością soli. Marchewki i pietruszkę obrać, umyć, pokroić w kawałki. Dynię również obrać, usunąć gniazdo nasienne, a miąższ pokroić w dość dużą kostkę.
Rozgrzać oliwę w garnku, zeszklić cebulę i czosnek, dodać dynię, starty imbir, marchewkę i pietruszkę. Smażyć mieszając 4-5 minut, po czym zalać wywarem, doprawić solą i pieprzem, ewentualnie papryką w proszku. Gotować 25 minut, zmiksować.
Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Zupę zagotować, zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, skosztować i jeśli trzeba, doprawić solą i pieprzem. Podawać z pestkami dyni, ewentualnie z grzankami z masłem czosnkowym.Źródło: Twoje Imperium