Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z groszku po 18. miesiącu"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 715
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 76
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 715
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 76
Składniki
Włoszczyznę umyj, zalej wrzątkiem i ugotuj wywar.
Umyty groszek gotuj do miękkości w małej ilości lekko osłodzonej wody. Przetrzyj przez sito.
Z gotowego wywaru wyjmij włoszczyznę i dodaj do niego przetarty groszek.
Jajko umyj, oddziel żółtko i dodaj do zupy. Wymieszaj.
W małej ilości zimnej wody rozprowadź kaszę, ugotuj ją i dodaj do dania.
Dopraw zupę śmietaną i solą. Serwuj z grzankami.Źródło: Mam dziecko