Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 87
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 87
Składniki
Kabaczka, i 2 ziemniaki kroimy w kostkę wrzucamy do garnka zalewamy wodą i dodajemy 2 kostki rosołowe. Stawiamy na kuchenke. Dodajemy starte na grubych oczkach 2 marchewki. Gotujemy do miekkości
Gdy wszystko będzie miekkie miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej masy. odlewamy troche zupy i łączymy z gorącym kubiem. Całość wlewamy do garnka. Reszte ziemniaków kroimy w kostkę i wrzucamy aby sie ugotowały w zupie. Dodajemy mleko i masło, sprawdzamy smak. Doprawiamy vegetta i pietruszką. Najlepiej gdy ziemniaki bedą nie do konca mieciutkie zestawiamy z kuchenki, przykrywamy pokrywką i czekamy z pół godziny. Smacznego