Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z kalarepy i ziemniaków

Krem z kalarepy i ziemniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4645

Dodano:

Odsłon: 217

Bardzo smaczna zupa w formie kremu z dodatkiem groszku ptysiowego...polecam ;)

Składniki

  • skrzydełko z kurczaka 1 szt
  • seler nać do wywaru
  • marchew 1/2 szt
  • kalarepa 1 szt
  • ziemniaki 3 szt
  • serek topiony śmietankowy 2 trójkąty
  • śmietana 30% 2/3 szklanki
  • imbir mielony do smaku
  • zioła prowansalskie do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ze skrzydełka i selera przygotować wywar. Następnie dodać umyte i pokrojone warzywa. Gotować do miękkości z dodatkiem przypraw. Całość (obrane mięso ze skrzydełka też) zmiksować z dodatkiem serka topionego.

  2. Podawać ze śmietanką i np. groszkiem ptysiowym.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 stycznia Lubię takie zupki-kremy i z reguły zawsze są z groszkiem ptysiowym :) Pyszne połączenie smakowe :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń