Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z kukurydzy i brokułów

Krem z kukurydzy i brokułów

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1652

Dodano:

Odsłon: 3491

Wiosenny dwukolorowy krem

Składniki

  • Krem z kukurydzy: puszka kukurydzy 600g
  • 1/4 dużej cebuli, 1/2 dużej marchewki
  • 1/4 kostki rosołowe, szczypta pieprzu
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, Krem brokułowy:
  • brokuły ok 600g, 1/2 dużej marchewki
  • 3/4 dużej cebuli, 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 3/4 kostki rosołowej, 4 ząbki czosnku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kukurydzę odcedzamy i wrzucamy do garnka, zalewamy wodą.
    Brokuły wrzucamy do garnka (jeśli są duże - rozdzielamy różyczki), zalewamy wodą.
    Cebulę i czosnek drobno siekamy.
    Marchew kroimy na średniej wielkości kawałki.
    Do garnka z kukurydzą dodajemy cebulę, marchew i doprawiamy - kostką, ziołami i pieprzem.
    Do garnka z brokułami dodajemy cebulę, marchew, czosnek, i doprawiamy - pieprzem i kostką.
    Zupy gotujemy - brokuły mają być miękkie - ale nie za bardzo - zupa powinna mieć żywy zielony kolor,
    jeśli je przegotujemy - będzie blada!
    Kukurydzę gotujemy ok 15 minut.
    Zupy blendujemy - warzywa plus 1/3 wywaru - gdy krem jest za gęsty, rozcieńczamy go.
    Sposób nakładania:
    kremy wlewamy do kubków (jak na kawę),
    i równocześnie wlewamy na talerz.
    Posypujemy pestkami dyni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń