Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z marchewki

Krem z marchewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 503

Dodano:

Odsłon: 4737

Pomimo swojej prostoty, jest to bardzo smaczna zupa.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w piórka, przesmażamy na patelni na maśle klarowanym. Marchew kroimy - nie musi być drobno. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Dodajemy cebulę, przestudzamy, a następnie miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Aby była bardziej treściwa, polecam dodać ugotowany ryż.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamila19851 31 stycznia 2013 babcianeczka: grzanki to bardzo dobry dodatek. Robię je do wielu zup-kremów

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 28 stycznia 2013 Można też podać z grzankami z bułki zrumienionymi na maśle z ulubionymi przyprawami. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń