Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z pasternaku z czekoladową nutą"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 254
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 398
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 310
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 265
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 254
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 398
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 310
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 265
Składniki
ok. 85 minut
Pasternaki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i skropić oliwą. Blachę wyścielić papierem do pieczenia i rozłożyć na nim cząstki pasternaku. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180ost. C i piec do miękkości.
Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle. Dołożyć pasternak i podlać taką ilością bulionu, by cały był zanurzony. doprawić do smaku solą oraz pieprzem i gotować przez około 20 minut. Całość zmiksować blenderem na gładką masę.
Do kremu dołożyć śmietanę i wrzucić rozdrobnioną czekoladę. Zupę jeszcze przez chwilę podgrzewać (do czasu, aż czekolada się rozpuści).
Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z limonki. Ozdobić drobno posiekaną dymką, papryczką chili i grzankami.Źródło: Życie na gorąco