Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na pieczarkową... ale nie jest to zwykła zupa, lecz aksamitny i gęsty krem. Zachwyciła on moją Mamę na niedzielnym obiedzie, więc Wam też z pewnością zasmakuje :)
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1060
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 126
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1060
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 126
Składniki
Pieczarki umyć, w razie potrzeby obrać i pokroić na kawałki.
Obraną i pokrojoną cebulę podsmażyć w garnku na roztopionym maśle.
Do podsmażonej cebulki dodać pieczarki i gotować co jakiś czas mieszając. Można dolać wody (ale nie radzę dolewać zbyt dużo, bo grzyby puszczą jeszcze wodę)
Dodać kostkę bulionu grzybowego i gotować aż pieczarki zmiękną.
Wszystko dokładnie zmiksować blenderem.
W misce wymieszać mleko z mąką ziemniaczaną i dodać do zupy szybko mieszając. Całość zagotować i doprawić solą i pieprzem. Uwaga: W zależności jaką gęstą lubimy zupę tyle dolewamy wody.
Do śmietany dodajemy trochę gorącej zupy i dokładnie mieszamy.
Zahartowaną śmietanę dolewamy do zupy i energicznie mieszamy.
Gotową zupę posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego !!!