Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z pieczonych pomidorów"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 146
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1312
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1076
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 93
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 146
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1312
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1076
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 93
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Składniki
60 min • Porcja 127 kcal • Koszt porcji 1,10 zł • Przepis na 6 porcji.
Pomidory kroję na połówki, paprykę oczyszczam z nasion i kroję na kawałki.
Pomidory, paprykę oraz czosnek wkładam do naczynia żaroodpornego i delikatnie polewam oliwą. Piekę w 190°C około 45-50 minut.
Po ostudzeniu zdejmuję skórkę z warzyw. Wszystko miksuję, dodaję bulion i doprawiam do smaku.
Taka zupa doskonale smakuje posypana świeżymi ziołami lub uprażonymi ziarnami dyni albo słonecznika.Źródło: Kobieta i życie