Do góry

Przekąski Przepis na:

Krem z podgrzybków

Krem z podgrzybków

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 198

Dodano:

Odsłon: 2723

Sycąca zupa idealnie nadająca się na przystawkę przed daniem głównym.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Suszone grzyby płuczemy i namaczamy przez godzinę. Następnie gotujemy do miękkości w małej ilości wody. Na dużych oczkach na tarce ścieramy marchewkę, korzeń pietruszki, a pora kroimy w małe paseczki.

  2. Z grzybowego wywaru wyjmujemy ugotowane grzyby. Dolewamy wody i wrzucamy wcześniej przygotowane jarzyny. Dodajemy kostkę bulionową i gotujemy. Grzyby kroimy w mniejsze kawałki i podsmażamy na maśle wraz z cebulką, następnie dodajemy do gotującej się zupy. Gdy wszystkie składniki są już odpowiednio miękkie, miksujemy blenderem na jednolitą masę.

  3. Na koniec dodajemy śmietanę, świeżą natkę pietruszki i przyprawiamy. Najlepiej podawać z małymi grzaneczkami. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kaatarinaa 15 lutego 2013 Jeżeli chodzi o ilość, to niestety nie ważyłam ile grzybów było użytych do zupy. Myślę, że ok 4-5 garści. Co do innych grzybów to robiłam taką zupę ostatnio z prawdziwków i też była pyszna.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 15 lutego 2013 Ile tych podgrzybków ma być? Czy mogą być inne grzyby?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 03 lutego 2013 Uwielbiam zupy grzybowe - Twoja z pewnością by mi smakowała,jeszcze z grzankami - pycha -)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń