Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na pomidory jeszcze się nie zaczął (przynajmniej na działce u moich rodziców), jednak pomidorową uwielbiam, więc i tak postanowiłam ją zrobić. Zamiast świeżych pomidorów użyłam tych z puszki, też doskonale się sprawdzają. Moja pomidorowa to nie zwykła zupa, ale gęsty, wyrazisty i bardzo pomidorowy krem. :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 719
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1855
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 719
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1855
Składniki
Pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Dodać pomidory z puszki, doprawić solą i pieprzem, a także pozostałymi przyprawami, gotować do miękkości pomidorów.
Zdjąć z ognia i wszystko dokładnie zblenderować.
W misce wymieszać śmietanę z mąką, dodać kilka łyżek gorącej zupy i dokładnie wymieszać. Zahartowaną śmietanę dodać do zupy energicznie mieszając. Całość zagotować.
Krem można podawać z ulubionym makaronem. Smacznego !!!