Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 123
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 69
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 18
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 123
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 69
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 18
Składniki
Por oczyść i potnij w talarki. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. W garnku rozpuść masło, a następnie podsmaż przygotowane warzywa. Zalej je wywarem. Dodaj sok z cytryny, wsyp przyprawy i gotuj całość ok. 25 minut.
Wyjmij z zupy liść laurowy i zmiksuj ją przy pomocy blendera. Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze 5 minut. Odstaw krem, aby chwilę przestygł i dodaj do niego surowe, rozbełtane żółtko. Wymieszaj.
Kromki chleba tostowego podsmaż z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Wykrój foremką serduszka i podawaj z zupie jako grzanki.Źródło: Telemax