Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno zorganizowalam White Dinner, wszystkie potrawy mialy byc biale, jednym z deserów byl krem z Rafaello i bialymi brzoskwiniami marynowanymi w likierze brzoskwiniowym ...
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 97
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 185
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1480
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 97
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 185
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1480
Składniki
Smietane ubic z cukrem waniliowym, twarozek ewentualnie poslodzic, jesli chcemy krem bardziej slodki. Rafaello pokruszyc, zostawic kilka calych do dekoracji. Smietane zmieszac z twarozkiem, dodac pokruszone Rafaello. Brzoskwinie pokroic w kostke, zmieszac z likierem i poczekac, aby naciagnely. (Uzylam brzoskwin, które przechowuje w likierze)
Nalozyc brzoskwinie do pucharków, nastepnie krem i ozdobic kulka Rafaello.