Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z soczewicy, cebuli i pomidorów

Krem z soczewicy, cebuli i pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 117

Dodano:

Odsłon: 61

Pyszna, rozgrzewająca, sycąca, lekko wybuchowa ;) zupa. Idealna na tę porę roku. Smacznego

Składniki

  • 25 dkg czerwonej soczewicy
  • puszka pomidorów
  • 2 duże cebule
  • marchewka 3 szt.
  • średniej wielkości seler
  • pietruszka
  • lubczyk suszony, sól, oregano, pieprz, ziele angielskie
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obraną i umytą marchew, pietruszkę, selera gotujemy razem z soczewicą w osolonej wodzie z dodatkiem przypraw.

  2. Na patelni zrumieniamy cebulę na złoty kolor. Pod koniec dodajemy pomidory z puszki i jeszcze chwilkę smażymy. Gdy jarzyny i soczewica są miękkie, dodajemy przesmażoną cebulę i pomidory. Gotujemy jeszcze około 20 min.

  3. Lekko przestudzoną zupę blendujemy.
    Podajemy z grzankami, groszkiem ptysiowym lub solo :)
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń