Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z zielonego groszku z boczkiem"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 2,20 zł
Cztery plasterki wędzonego boczku wysmażamy na chrupko, jeden kroimy w drobną kostkę i także wysmażamy na skwareczki.
Pokrojony w paseczki por lekko solimy i podsmażamy na łyżce masła. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę, dorzucamy do pora. Całość chwilę smażymy.
Dodajemy obraną, pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Wlewamy wodę.
Całość gotujemy do momentu, aż jarzyny zmiękną. Dorzucamy groszek zielony, gotujemy 5-10 minut. Zupę doprawiamy solą, pieprzem i łyżeczką lubczyku, zaprawiamy śmietaną i miksujemy na krem. Na koniec wrzucamy odłożone skwareczki. Porcje zupy dekorujemy plastrami boczku.
Wartość odżywcza jednej porcji 302 kcal Białko 12,7 g/Tłuszcz 29 g/Węglowodany 11 gŹródło: Rewia