Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem zabielany kefirem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34278
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 165
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34278
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 165
Składniki
Wszystkie warzywa obierz, oczyść, opłucz. Szalotki oraz czosnek drobno posiekaj, ziemniaki pokrój w grubą kostkę, a marchewkę – na 3 kawałki.
W garnku rozgrzej masło. Wrzuć szalotki i czosnek, podduś na szklisto. Dołóż ziemniaki i marchewkę. Chwilę przesmaż. Następnie warzywa zalej bulionem. Poczekaj, aż zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. Wyjmij marchewkę i trochę ziemniaków. Resztę warzyw zmiksuj z wywarem. Marchew pokrój w kostkę i razem z odłożonymi ziemniakami ponownie włóż do zupy.
Kefir połącz z żółtkami, wlej do kartoflanki. Przypraw ją do smaku solą, pieprzem i gałką. Mocno podgrzej, ale już nie gotuj!. Udekoruj natką oraz tymiankiem.Źródło: Tina