Do góry

Napoje Przepis na:

kremowa czekolada do picia

kremowa czekolada do picia

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 160

Dodano:

Odsłon: 8885

Aksamitna czekolada, zmrożona latem, na ciepło w zimie, pyszna, łatwa w przygotowaniu:)

Składniki

  • mleko, ok. 75ml
  • śmietanka 12% (płynna), ok.50ml
  • masło (ja użyłam margaryny Kasi), łyżeczka
  • cukier waniliowy, łyżeczka
  • cukier brązowy lub biały, dwie płaskie łyżeczki
  • żółtko, 1
  • budyń śmietankowy lub czekoladowy, łyżeczka
  • kakao gorzkie, łyżeczka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. do garnka (na małym ogniu), wlewamy mleko, śmietankę, dodajemy cukry żółtko, masło, energicznie mieszamy, wlewamy odrobinę mleka do szklanki, tak by rozpuściła się łyżeczka proszku budyniowego, tak przygotowany płyn wlewamy do garnka, mieszając. Gdy osiągniemy lekko gęstą konsystencję, dosypujemy kakao, mieszamy. Gotujemy minutę, deser gotowy:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 29 lipca 2010 też robię czekoladę ( na gorąco z chilli) , jednak zupełnie inaczej - czas wypróbować Twój przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 28 lipca 2010 Bardzo podoba mi się twój przepis, gęsta i słodka czekolada to jest to.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń