Do góry

Przekąski Przepis na:

Kremowa i pikantna pasta z ciecierzycy

Kremowa i pikantna pasta z ciecierzycy

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 222

Dodano:

Odsłon: 1680

Pasta do kanapek

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Moczymy ciecierzycę w wodzie 12 h, następnie gotujemy w tej samej wodzie (z niewielkim dodatkiem soli) do miękkości i odsączamy. Do ugotowanej ciecierzycy dodajemy mascarpone i przyprawy. Blendujemy razem. Suszone pomidory drobniutko kroimy i dodajemy do pasty.
    Pasta jest kremowa, pikantna; nadaje się do pieczywa, ale też jako samodzielna przekąska.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń