Do góry

Zupy Przepis na:

Kremowa zupa pomidorowa

Kremowa zupa pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2069 Ocena: 46287

Dodano:

Odsłon: 6773

Rewelacyjna na ciepło i zimno. Smak świeżych pomidorów i posiekanej bazylii ,do tego czosnkowe pieczywo. Nie można się oprzeć ;)

Składniki

  • 1 kg pomidorów
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 8 łyżek oliwy z suszonych pomidorów
  • garść świeżej bazylii
  • 2 łyżki śmietany
  • cukier
  • sól ,pieprz
  • zioła prowansalskie
  • pieczywo czosnkowe
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki ,dusimy je na połowie oliwy. Przecieramy przez sito.
    Na pozostałej oliwie szklimy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy przetarte pomidory i szklankę wody ,gotujemy pod przykryciem 15 min. Następnie zestawiamy z ognia i miksujemy. Przelewamy z powrotem do garnka ,podgrzewamy i doprawiamy do smaku cukrem ,solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Całość mieszamy z posiekaną bazylią i dwoma łyżkami śmietany. Podajemy ciepłe z pieczywem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 08 lipca 2015 Muszę sobie taką zupkę "strzelić" w najbliższym czasie :P

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 07 lipca 2015 mniam, pyszności :-) moja ulubiona zupa, mega aromatyczna :-)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń