Do góry

Zupy Przepis na:

Kremowa zupa szczawiowa

Kremowa zupa szczawiowa

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1632 Ocena: 37769

Dodano: 09.01.2017

Odsłon: 403

Naszła nas ochota na szczawiówkę, więc trzeba było zrobić. Czasami robimy szczaw do słoików, więc możemy upajać się smakiem tych liści <3

Składniki

  • 300 g kiełbasy białej surowej
  • 1 łyżka masła
  • 100 g szczawiu ze słoiczka
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 marchew
  • 3 łyżki słodkiej śmietany
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Z kiełbasy formujemy pulpeciki, gotujemy je w 1 l wody, wyławiamy. W rondlu na maśle podsmażamy szczaw, zalewamy wodą z kiełbasy i gotujemy przez kwadrans. Następnie zestawiamy z ognia, dodajemy białka jajka, razem blendujemy, dodajemy startą na dużych oczkach, marchew. Gotujemy do jej miękkości.
    Lekko rozprowadzamy ze słodką śmietaną. Dodajemy pulpeciki, podgrzewamy i posypujemy żółtkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 18 stycznia Pyszna,teraz po chorobie chętnie bym taką kwaskową zjadła,mniam....:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 11 stycznia Pycha! Oj dawno Kasia nie jadła szczawiowej. Muszę nadrobić zaległości :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 10 stycznia Pyszności. Również nie wyobrażam sobie zimy bez szczawiu :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 10 stycznia Właśnie, w sezonie muszę zacząć zamykać szczaw w słoikach. Przypomnijcie mi za jakieś pół roku :D. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń