Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremowa zupa szparagowa"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 848
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 133
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9255
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 848
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 133
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9255
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 35 minut
Cebulę obrać, posiekać. Szparagi oczyścić, odciąć zdrewniałe końcówki, opłukać. Pędy pokroić na kawałeczki. W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę, smażyć około 6 minut. W połowie czasu smażenia dołożyć szparagi. Warzywa zalać bulionem (z kostki) oraz mlekiem. Gotować 10 minut.
Kiedy warzywa będą już miękkie, wyjąć kilka kawałeczków szparagów i odłożyć je do dekoracji. Pozostałe wraz z wywarem zmiksować blenderem i połączyć ze śmietaną.
Zupę przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem. Rozlać do miseczek. Udekorować odłożonymi kawałeczkami szparagów.Źródło: Życie na gorąco