Do góry

Zupy Przepis na:

Kremowa zupa z tymiankiem

Przepis dnia 2010-01-27
Kremowa zupa z tymiankiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 2574

Szybka i smaczna :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W garnku rozgrzac oliwe. Por i cebule pokroic drobno i zeszklic na oliwie. Dodac pokrojony w polplasterki por i dusic kilka minut.

  2. Warzywa zalac woda i dodac 2 kostki rosolowe. Ziemniaki pokroic w kostke i dodac do zupy, zagotowac. Kiedy ziemniaki beda miekkie dodac mrozony groszek i gotowac kilka minut. Zupe zmiksowac blenderem na gladki krem. Doprawic sola, pieprzem i tymiankiem. Podawac z pieczywem lub grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 27 stycznia 2010 kolejna zupa krem warte sprawdzenia, podoba mi się

16 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń