Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremowe babeczki orzechowe"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 424
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 424
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj papilotki do muffinek. Ubij mikserem połowę masła orzechowego z cukrem na gładką kremową masę. Dalej ubijając, dodaj kolejno jajka. Na koniec dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mlekiem.
Napełnij ciastem papilotki do 2/3 wysokości. Piecz 20-25 minut. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Ubij w misce śmietanę. Dodaj resztę masła orzechowego i dokładnie wymieszaj. Nałóż masę na wierzch dobrze ostudzonych babeczek, tworząc piramidki. Posyp okruszkami orzeszków. Na czubku każdej babeczki umieść czekoladkę.Źródło: Olivia