Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremowe pucharki"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
Białą czekoladę połam na małe kawałeczki. Do rondelka lub garnka o grubym dnie wlej kremówkę. Dodaj opakowanie cukru waniliowego, doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia, wrzuć czekoladę. Mieszaj, aż się rozpuści. Masę czekoladową schłodź, odstaw do lodówki na noc.
Mango umyj, obierz ze skórki, przekrój na pół usuwając pestkę. Miąższ pokrój na kawałki, przełóż do garnuszka i zasyp cukrem. Podlej 2-3 łyżkami wody. Gotuj ok. 10 minut, przestudź i zmiksuj na gładki mus.
Śmietanę z czekoladą wyjmij z lodówki, połącz z serkiem mascarpone, ubij razem na puszystą masę. Przygotuj cztery małe, szklane pucharki. Napełnij je masą serowo-czekoladową. Deser udekoruj musem z mango. Posyp grubo posiekanymi pistacjami.
czas ok. 35 min; porcja – 690 kcal, cena 4,40 złŹródło: Świat kobiety