Do góry

Desery Przepis na:

Kremówka Kokosowa.

Kremówka Kokosowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 2377

Dodano:

Odsłon: 2487

Ciasto dobre na każdą okazję.

Składniki

  • Składniki w Etapach
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. CIASTO

    Składniki:
    - Margaryna - 1/2 kostki
    - Cukier kryształ - 1/2 szklanki
    - Mąka pszenna - 2 szklanki
    - Żółtka - 4 szt
    - Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki

    Sposób przygotowania:
    Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną, dodać żółtka utarte z cukrem i zarobić ciasto.

  2. MASA

    Składniki:
    - Mleko - 1 l
    - Budyń śmietankowy lub waniliowy - 3 szt
    - Cukier kryształ - 2 łyżki

    Sposób przygotowania:
    W pół szklanki mleka rozmieszać budyń z cukrem.
    Resztę mleka zagotować. Na gotujące się mleko wlać rozmieszany budyń i chwilę gotować.

  3. MASA KOKOSOWA

    Składniki:
    - Wiórki kokosowe - 200 g
    - Cukier kryształ - 1/2 szklanki
    - Jajka - 2 szt
    -Margaryna - 1/2kostki

    Sposób przygotowania:
    Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka, kokos i rozpuszczoną wystudzoną margarynę.

  4. Na blaszce (30X25 cm) rozłożyć ciasto, na ciasto wyłożyć ciepły budyń, na budyń masę kokosową.
    Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez około 45-50 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń