Do góry

Desery Przepis na:

Kremówka marakuja & kokos

Kremówka marakuja  kokos

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 378

Dodano:

Odsłon: 278

Kruchy spód, kwaskowata marakuja i aromatyczny kokos doskonale się łączą :-)

Składniki

  • KRUCHY SPÓD:
  • 2 szklanki mątki tortowej
  • 125 g masła extra 82%
  • 1/2 szklanki cukru kryształu
  • 4 żółtka
  • MASA I:
  • 1 słoiczek marakuja curd (passionfruit curd)
  • MASA II:
  • 1 litr mleka 3,2%
  • 3 budynie waniliowe
  • 4 łyżki cukru kryształu
  • CIASTO KOKOSOWE:
  • 4 białka + 2 jajka
  • 1/2 szklanki cukru kryształu
  • 180 g wiórek kokosowych
  • 125 g masła (roztopionego)
  • szczypta soli morskiej
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO KRUCHE:

    1. Z podanych składników zarób ciasto.

  2. MASA II:

    1. Z podanych składników ugotuj budyń.

  3. CIASTO KOKOSOWE:

    1. Ubij białka ze szczyptą soli.

    2. Dodaj cukier i ubij.

    3. Dodaj żółtka i ponownie ubij.

    4. Dodaj kokos i roztopione masło i ubij do momentu połączenia składników.

  4. WYKONANIE CIASTA:

    1. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż ciasto kruche.

    2. Na ciasto kruche wyłóż marakuja curd.

    3. Na marakuja curd wyłóż ciepły budyń.

    4. Na wierzch wyłóż ciasto kokosowe.

    5. Całość piecz 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.

    6. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń