Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremówka z wiśniami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem i jajkami oraz wsypywanymi porcjami mąką i proszkiem do pieczenia. Dobrze utrzyj mikserem. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 50 minut w 180 st. Wystudź i rozetnij na 2 placki.
Wiśnie osącz. Zalewę zagotuj. Dodaj kisiel rozmieszany w kilku łyżkach wody. Gotuj do zgęstnienia. Masę wymieszaj z wiśniami. Wystudź. Z proszku budyniowego, cukru i mleka ugotuj gęsty budyń. Odstaw, aby przestygł. Spodni placek posmaruj masą wiśniową.
Posyp posiekanymi orzechami. Przykryj budyniem i drugim plackiem. Polewę stop, posmaruj nią wierzch ciasta. Schładzaj je 2 godziny. Ew. udekoruj wisienkami.Źródło: Tina