Do góry

Zupy Przepis na:

Kremowo-szpinakowe cannelloni

Kremowo-szpinakowe cannelloni

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 197

Dodano:

Odsłon: 4510

Makarony to moja słabość, a to ich kolejna odsłona.

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1szt
  • makaron cannelloni, 10 szt
  • szpinak, 300 g
  • biały ser, pół kostki
  • serek kremowy, 250 g
  • czosnek, 1 ząbek
  • masło, 2 łyżeczki
  • bulion warzywny
  • przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy masło, następnie wrzucamy pokrojone w kosteczkę pierś z kurczaka i smażymy. Dodajemy szpinak doprawiając czosnkiem, solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na koniec dodajemy pokruszony biały ser i całość mieszamy. Czekamy, aż farsz trochę przestygnie.

  2. W tym czasie przygotowujemy sos: ok 1,5 szklanki wody rozpuszczamy pół kostki bulionowej i serek fromage. Mieszamy wszystko trzepaczką do uzyskania jednolitej konsystencji. Faszerujemy surowe rurki makaronu i układamy w posmarowanym oliwą lub masłem naczyniu żaroodpornym. Zalewamy cannelloni przygotowanym sosem, najlepiej całość posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku na 180 stopni ok 30 min. Makaron sam ugotuje się w sosie i będzie pysznie kremowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń