Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
grzybów w sezonie jak na lekarstwo, ale jak wam się udało zrobić - próbujcie!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 716
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36209
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 385
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 716
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36209
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 385
Składniki
przyprawy: tymianek, rozmaryn, imbir, lubczyk, szczypior, pieprz czarny mielony, pieprz kolorowy świeżo miażdżony, sól, ocet balsamiczny
Rozgrzewam garnek i wrzucam pęczak. Prażę do momentu, aż zacznie pachnieć orzechowo. Dodaję posiekany drobno czosnek, ocet balsamiczny i mieszam. Zalewam winem i podgrzewam do odparowania. Dodaję rozmrożone grzyby i starte na tarce o średnich oczkach pieczarki. Mieszam z serkiem homogenizowanym. Przyprawiam do smaku. Podgrzewam. Dodaję płatki owsiane i podgrzewam 2-3 minuty. Wrzucam pokruszony drobno ser i mieszam intensywnie do rozpuszczenia. Podaję gorące, posypane szczypiorem i słonecznikiem.