Do góry

Przekąski Przepis na:

KREWETKI

KREWETKI

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 966

Dodano:

Odsłon: 14671

Bardzo smaczne i szybkie do wykonania danie dla wszystkich miłośników krewetek:))

Składniki

  • krewetki, 1kg
  • sok z jednej cytryny
  • oliwa, 4łyżki
  • roztarte ząbki czosnku ,, 2
  • sól ,pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Krewetki umyć ,osuszyć ręcznikiem papierowym , posolić .

  2. Oliwę wymieszać z cytryną ,dodać 2 roztarte ząbki czosnku ,nasmarowac i zostawić w lodówce na 3 godziny

  3. Następnie smażyć na piękny kolor i podawać z cytryną

  4. Przy konsumpcji odrywa się głowę i tułów ,a jadalne są tylko ogony , które bardzo łatwo obiera się z pancerza .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń