Do góry

Dania główne Przepis na:

Krewetki

Krewetki

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1409

Dodano:

Odsłon: 25859

Tego się nie da opisać - to trzeba spróbować!

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. na dużej patelni rozpuszczamy masło

  2. dodajemy przeciśnięty przez wyciskacz czosnek i drobno posiekaną natkę pietruszki

  3. świeże krewetki płuczemy w zimnej wodzi i odsączamy

  4. krewetki przekładamy do patelni i mieszamy

  5. zostawiamy na małym ogniu ok 20 minut pod przykryciem co jakiś czas mieszając

  6. krewetki są gotowe gdy wszystkie "zwiną się w kłębek" - jeśli zostawimy je dłużej na patelni wówczas trudniej będzie je obierać

  7. podajemy prosto z gorącej patelni najlepiej z bagietką i winem

  8. w Polsce dostawy świeżych owoców morza są w każdy czwartek więc wtedy najlepiej kupować krewetki

  9. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 02 października 2012 Wyglądaja obłędnie pysznie, chętnie bym spróbowała

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szynszylka 04 maja 2012 Dobrze Ci się wydaje - w przepisie nie ma ani słowa żeby jeść ze "skorupką" czy głową :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 01 maja 2012 Ja nie chcę się czepiac ale wydaje mi się że krewetki obiera się ze skorupki,no i głowy też nie polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amela 30 września 2011 Gdzie w woj. warm.mazurskim można kupić świeże owoce morza? Może ktoś wie?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olina102 27 września 2011 Dzięki za podpowiedź o dostawach. Chyba dzisiaj zrobię na kolację, ale z mrożonych:) Narobiłaś mi smaku.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń