Do góry

Dania główne Przepis na:

Krewetki black tiger z makaronem ryżowym

Krewetki black tiger z makaronem ryżowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1110

Dodano:

Odsłon: 7012

Bardzo smaczne danie, dla miłośników owoców morza

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron należy 10 minut moczyć w zimnej wodzie, po czym przelać wrzątkiem , a następnie zimną wodą by się nie skleił.

  2. Marchew i piertuszke pokroić w paseczki i poddusić by lekko zmiękły

  3. Na drugiej patelni,wlewamy olej, i posiekany czosnek, gdy się rozgrzeje wrzucamy krewetki, a do nich posiekaną papryczkę chilli. Skrapiamy je również sosem sojowym, a pod koniec smażenia dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

  4. Do podduszonych wcześniej warzyw, na rozgrzaną patelnie dodajemy makaron,starty imbir, sok z limonki, pokrojone drobno orzechy nerkowca (lub arachidowe), kiełki fasoli mung oraz krewetki. Całość skrapiamy sosem sojowym do smaku. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

DoprawioneF 15 lutego 2013 Fajny pomysł :) wypróbuję na pewno! to będzie ciekawa odmiana dla tych z makaronem tagliatelle

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beeata 14 lutego 2010 przepraszam, krewetek bylo 250 g. :) ale jak dla mnie, może być jeszcze ciut mniej

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń