Do góry

Przekąski Przepis na:

Krewetki marynowane w zielonej herbacie

Krewetki marynowane w zielonej herbacie

Autor: Gotujaca1

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 30

Dodano: 28.09.2011

Odsłon: 1306

Propozycja na podanie krewetek w odmienionej lekko postaci.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zaparzyć herbatę w 150 ml gorącej wody. Do letniego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę.

  2. Krewetki oczyścić i włożyć do powstałej marynaty na min 2 godziny.

  3. Krewetki usmażyć na oleju.

  4. Na patelni po usmażeniu krewetek z marynaty, wina i śmietany przygotować sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń