Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32555
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 912
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32555
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 71
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 912
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Składniki
Krewetki rozmrozić - najlepiej sparzyć wrzątkiem (można delikatnie posypać vegetą).
Czosnek kroimy w plasterki i delikatnie solimy, żeby puścił soki.
Bagietkę czosnkową podgrzać wg opisu na opakowaniu lub zwykłą bagietkę smarujemy masłem z wyciśniętym czosnkiem i koperkiem i podpiekamy.
Na mocno rozgrzanego woka lub patelnię wlewamy oliwę z oliwek.
Wrzucamy czosnek i krewetki.
Po kilku minutach podlewamy winem.
Poddusić ok 5 min.
Dodać masło - rozpuścić.
Na koniec dodać pokrojony koperek i wymieszać.
Podawać w naczyniu żaroodpornym, najlepiej na podgrzewaczu z pieczywem czosnkowym, sałatą z vinegrettem (w moich przepisach) lub zielonymi oliwkami.