Do góry

Desery Przepis na:

Krewetki w awokado

Krewetki w awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Krewetki w awokado"

Składniki

  • 2 awokado
  • 1 grejpfrut
  • 8 gotowanych krewetek
  • garść rukoli
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok wyciśnięty z 1 grejpfruta
  • 1 cytryna
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ, pokrój w kostkę. Wydrążone awokado skrop sokiem z cytryny.

  2. Do miąższu awokado dodaj opłukaną rukolę, fileciki przygotowane z grejpfruta i ugotowane krewetki. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.

  3. Sałatką napełnij wydrążone awokado, skrop oliwą i sokiem z grejpfruta.

  4. Podawaj schłodzone, po dwie połówki na porcję.

  5. Czas przygotowania: 30 minut 370 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń